Donderdag 10 september 2020 ​Gezellig hardlopen… met een hologram!

Zin in hardlopen, maar niemand beschikbaar die gezellig mee holt? Een Amerikaans bedrijf heeft dé oplossing. Met hulp van een speciale mixed reality-bril kun je je in het zweet werken in gezelschap van een hologram. Techniekpact Regio Zwolle zet deze bijzondere uitvinding in de spotlights.


Bang om het op te moeten nemen tegen een marathonkampioen hoef je niet te zijn. De gemiddelde snelheid van het digitale maatje kan worden ingevoerd in een speciale app. Daarbij houdt het hologram rekening met bergen en afdalingen. Inhalen is ook mogelijk, maar verwacht niet dat 3D-avatar snel opgeeft. De bril kan daarnaast live hardloopgegevens tonen. En de ingebouwde GPS zorgt ervoor dat je niet verdwaalt.

Wedstrijd tegen vrienden

Een andere leuke feature van The Ghost Pacer, zoals deze technische toepassing heet, is dat hardlopers het digitaal kunnen opnemen tegen vrienden. De route en gemiddelde snelheid zijn namelijk op het apparaat te downloaden. De vriend of vriendin verschijnt dan als holografische workoutpartner voor je ogen.

De futuristisch ogende bril, die 90 gram weegt, is nog niet verkrijgbaar. Momenteel loopt een Kickstarter-project waarmee de bedenkers geld ophalen om de realisatie van The Ghost Pacer mogelijk te maken.

#slimmehandjes

Techniek kan zo mooi zijn. Daarom brengt Techniekpact Regio Zwolle bijzondere uitvinden onder de aandacht. Want #slimmehandjes maken de meest bijzondere dingen!

Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Nieuws
Techniekpact Zwolle

Technologie opnemen in onderwijsaanbod? Stadkamer helpt

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Wehkamp investeert met interne opleiding in technische medewerkers

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Pilot verbetert de aansluiting van pro-/vso-jongeren op de arbeidsmarkt

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…