Regio Zwolle Knooppunt van kennis, kunde en ondernemerschap

Internationale bedrijven als Scania en Wavin. Zorginstanties als Isala en de Baalderborg Groep. En onderwijsinstellingen als Windesheim en Deltion. De regio Zwolle is een knooppunt van kennis, kunde en ondernemerschap. Door alle partijen met elkaar te verbinden, wil Techniekpact Zwolle een omgeving creëren, die:

Kiezen voor techniek Instroom in techniekopleidingen vergroten

Techniek is gaaf, super interessant en uitdagend voor een heel leven lang. Techniekpact zet zich in om de instroom in de techniekopleidingen te vergroten. Dit doen we door het bedrijfsleven in heel regio Zwolle en haar subregio’s in contact te brengen met het primair en voortgezet onderwijs. Door samen uitdagend techniekonderwijs te ontwikkelen, prikkelen we jongeren hun technische talent te ontplooien.

Kiezen voor techniek

Leren in techniek Aansluiting onderwijs op arbeidsmarkt verbeteren

Eenmaal gekozen voor een techniekopleiding op MBO-, HBO- of WO-niveau moeten jongeren gemotiveerd en geïnspireerd blijven om hun studie af te ronden en ook daadwerkelijk een baan te bekleden in de techniek of technologie binnen Regio Zwolle. Daarom versterkt Techniekpact Zwolle het technisch beroepsonderwijs door te sturen op een intensievere samenwerking tussen de diverse opleidingen en het bedrijfsleven. En hebben we oog voor het behoud van talent in deze regio!

Leren in techniek

Werken in techniek Inzetbaarheid van technici verduurzamen

De technische mensen in de regio zijn ons menselijk kapitaal, zonder hen kunnen we niet groeien. De demografische ontwikkelingen laten zien dat er minder instroom van jongeren zal zijn richting de arbeidsmarkt. Techniekpact zet zich in om al zittende medewerkers de ruimte te geven zich door te ontwikkelen binnen de sector techniek en mensen vanuit andere branches de overstap te laten maken. Dit doen we met name door onderwijs, ondernemers en overheid samen te laten nadenken over deze uitdagingen. Wanneer daar acties of projecten uit voortvloeien, begeleiden we deze en stimuleren we samenwerking.

Werken in techniek

Innoveren in techniek Duurzaam groeien

Van SMART Industry tot SMART Farming en SMART Mobility; de toekomst van Regio Zwolle staat in het teken van digitalisering, robotisering en het slim gebruiken van alle nieuwe data die deze processen opleveren. Zowel kleine startups als de grote en gerenommeerde bedrijven die de Regio Zwolle kent, zijn verrassend ver in hun ‘slimme’ ontwikkeling. Scania, ITM, Maan Group en Itter zijn hier enkele voorbeelden van. Regio Zwolle is uitermate goed gepositioneerd om te profiteren van ‘slimme’ ontwikkelingen. Door de sterke hightech maakindustrie en de vooruitstrevende ambities van de regio worden de kansen van Smart Industry herkend.

Innoveren in techniek

Techniek en technologie Welke technici hebben we nodig?

De technici die we samen met het onderwijs en bedrijfsleven zoeken, hebben de technische kennis om apparaten te bouwen en installaties te onderhouden. Ze houden technische systemen draaiende, zoeken naar wetenschappelijke kennis en ontwikkelen en implementeren nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Dit doen ze op terreinen waarin de regio Zwolle sterk vertegenwoordigd is, zoals: zorg, voeding, energie, logistiek, bouw, industrie en ICT.

Techniek en technologie
Wij houden techniek draaiende

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…