Dinsdag 14 februari 2023 Tweede editie van tech event Innofuture

​De voorbereidingen van tech event Innofuture zijn momenteel in volle gang. Op 31 maart & 1 april vindt de tweede editie plaats in Evenementenhal Hardenberg.


Tijdens Innofuture duiken bezoekers in de wereld van techniek en innovatie. "Hierbij staan zelf ontdekken, ervaren en doen voorop", meldt de organsiatie. "Er wordt een breed programma aangeboden waarbij uiteenlopende thema’s rondom techniek aan bod komen. Van installatietechniek, bouw en mobiliteit tot virtual reality ervaren en aan de slag gaan met robots, energie en chemie. Maar wat dacht je van techniek in de zorg en in de agri-food sector? Overal is techniek!"

Denkers en doeners van morgen

Het evenement wordt ingericht met stands, doepleinen en (mini-)workshops waar ‘de handen uit de mouwen’ worden gestoken. "Innofuture richt zich op de denkers en doeners van morgen; kinderen/jongeren en hun ouders", laat de organisatie weten. "Daarnaast wordt Innofuture bezocht door mensen die geïnteresseerd zijn in techniek/technologie, ontwikkelingen in de regio of wellicht nadenken over een carrièreswitch. De vrijdag is gereserveerd voor scholen, de zaterdag is voor iedereen gratis toegankelijk."

Het event wordt georganiseerd door stichting Innofuture in samenwerking met partijen vanuit onderwijs, het (lokale) bedrijfsleven en de overheid. Samen laten we zien hoe leuk en breed techniek is, welke baankansen en technische opleidingen er in de regio zijn en de impact die techniek/technologie heeft op de toekomstige werkzaamheden in uiteenlopende branches.

Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Makersfestival laat jongeren zien én ervaren hoe leuk techniek is

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Infobijeenkomst over het werken met (ex-)gedetineerden in je bedrijf

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Maakbedrijven laten scholieren binnen tijdens Week van de Technologie

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…