Maandag 17 januari 2022 Webinar ‘Versterk uw techniekteam met hybride professionals’

Webinar ‘Versterk uw techniekteam met hybride professionals’. Woensdag 19 januari vindt er een online webinar plaats. Hans Meinders, Monique Ridder en Richard Heerkes zijn hier aan het woord.

Datum: woensdag 19 januari - 15.00 - 16.00 uur

Hybride professionals in de techniek combineren een baan in het technisch bedrijfsleven met een baan in het onderwijs. Veel STO-regio’s willen dergelijk hybride personeel gaan aantrekken of doen dat al. Logisch, want met hybride professionals haal je de praktijk in huis, wordt het onderwijs ‘levensecht’, wordt het docententekort verminderd en wordt er gewerkt aan een betere aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk. Voor bedrijven betekent het ‘uitlenen’ van medewerkers dat ze een directe relatie opbouwen met mogelijk toekomstige werknemers en hun bedrijf en activiteiten onder de aandacht brengen van leerlingen.

In dit webinar spreken we met onderzoekers en met ervaringsdeskundigen uit scholen die werken met hybride professionals. Met hen verkennen we hoe er meer hybride professionals geworven kunnen worden, wat de ervaren meerwaarde van het werken met hybride professionals is en hoe de praktische knelpunten die in de dagelijkse praktijk optreden kunnen worden opgelost.

Aan het woord

  • Hans Meinders, projectleider STO regio Twente. De regio Twente heeft al ruime praktijkervaring opgedaan met het werken met hybride professionals.
  • Monique Ridder en Richard Heerkes van het expertisecentrum TechYourFuture en Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hun onderzoeksgroep bracht afgelopen jaar het vooronderzoek ‘Hybride professionals in de techniek: naar een sterke verbinding tussen het technisch beroepsonderwijs en het technisch bedrijfsleven’ uit

Meld je hier aan voor de online webinar


Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Techniekbranches slaan handen ineen om 60.000 technische vacatures te vullen

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Eerste Regionale Techniek Bedrijvendag op Deltion

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Regionale Techniek Bedrijvendag op Deltion College in Zwolle

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…