Dinsdag 12 oktober 2021 Goed bezochte W&T Uitmarkt in Hardenberg

De W&T Uitmarkt is dé markt waar wetenschap en technologie-activiteiten voor basisschoolkinderen uit de regio worden gepresenteerd. Ruim 40 leerkrachten van verschillende scholen uit de gemeente Hardenberg lieten zich onlangs inspireren op het Vechtdal College van Hardenberg. Er waren demonstraties van de nieuwste mogelijkheden, informatiestandjes en ook konden bezoekers uitleenmaterialen uitproberen.

“Door deze informatiemarkt konden ze echt even de materialen en de mogelijkheden hiervan bekijken en uittesten”, aldus Wendy Koehorst van Sterk Techniek Onderwijs NOO. “De leveranciers van de W&T-materialen gaven er workshops bij en inspiratiesessies. Ook was er volop de ruimte om zelf aan de slag te gaan en konden we ons handige uitleenloket duidelijk presenteren. Deze markt willen we jaarlijks terug laten komen, waardoor we alle leerkrachten elk jaar weer kunnen inspireren met de nieuwste materialen en ontwikkelingen. Zo ondersteunen we basisscholen met het implementeren van W&T in hun eigen school.”

Meer techniek op school

STO wil daarmee leerlingen al van jongs af aan in aanraking laten komen met nieuwe technieken en enthousiast maken voor een technische opleiding en beroep. Een van de zaken die STO heeft ontwikkeld is het W&T-loket, www.wtloket.nl. Het streven is dat dit W&T-loket basisscholen ontzorgt bij de invoering van Wetenschap & Technologie-activiteiten.

Sterk Techniek Onderwijs

Sterk Techniek Onderwijs NOO is een intensieve samenwerking van de regionale vo-scholen, het Fablab, het RTC Hardenberg, het Alfa-college en de lokale overheid en het bedrijfsleven om het technisch onderwijs in de regio te promoten.

Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Techniekbranches slaan handen ineen om 60.000 technische vacatures te vullen

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Eerste Regionale Techniek Bedrijvendag op Deltion

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Regionale Techniek Bedrijvendag op Deltion College in Zwolle

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…