Dinsdag 25 januari 2022 Allereerste Makersfestival in Zwolle

Hogeschool Windesheim, Sterk Techniek Onderwijs en de Vrienden van Techniek organiseren op 19 maart het allereerste Makersfestival in Zwolle. Hét festival voor uitvinders en ontdekkers van 8 tot 18 jaar. Voor iedereen die iets (of niets!) heeft met techniek, slimme innovaties en grappige uitvindingen.


Op zaterdag 19 maart 2022 wordt als afsluiting van de Week van de Techniek, het voormalige Philips terrein omgetoverd tot een creatieve broedplaats voor technische snufjes, hightech uitvindingen en grappige ontdekkingen. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen kinderen er van alles 'maken’ en bekijken.

Voor wie?

Op het Makersfestival kunnen vooral kinderen en jongeren van 8 tot 18 ontdekken hoe leuk techniek en innovatie is. Maar ook voor vaders en moeders, opa’s en oma’s is er genoeg uit te vinden.

Waarom een Makersfestival?

Omdat wij vinden dat techniek magisch is én voor iedereen. Ja, voor doeners, slimme koppen, maar net zo goed voor creatievelingen, nieuwsgierigaards en ontdekkers. Of je nu jong bent of oud, groot of klein: techniek is overal en voor iedereen. Zélfs als je misschien denkt dat je niet zo technisch bent. Het Makersfestival laat zien hoe divers technologie en techniek zijn en kan -wie weet- zelfs helpen bij een profiel- of studiekeuze.

Oproep bedrijfsleven

De organiserende partijen zoeken creatieve makers en technische bedrijven die aan het festival willen meedoen. Dus wanneer je een bijdrage wilt leveren aan het jongeren enthousiast maken voor techniek en heb je een bijzondere/leuke doe-activiteit in de aanbieding, meld je dan aan. Wij vinden het belangrijk dat een activiteit een doe-component bevat zodat bezoekers niet alleen geïnspireerd worden maar, vooral kunnen ervaren. De co-financiers krijgen voorrang om deel te nemen, het aantal beschikbare plekken is niet onbeperkt (heeft te maken met beschikbare ruimte). Wanneer jullie vragen hebben t.a.v. het bovenstaande neem dan vooral contact met ons op. Dat mag met Valery (v.geurtsen@ooz.nl) of met mij.

*Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij hanteren de regels vanuit het RIVM die op dat moment gelden. Mocht het festival door corona niet op 19 maart op het Philips-terrein door kunnen gaan, zal een alternatief gezocht worden.

Meer informatie: https://www.windesheim.nl/agenda/2022/maart/makersfestival-zwolle of mail v.geurtsen@ooz.nl. Aanmelden kan via de aanmeldlink op bovengenoemde site of middels het volgende formulier.

Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Succesverhalen
Techniekpact Zwolle

​Menukaart Technische Keuzevakken brengt vo, mbo en bedrijven dichter bij elkaar

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Werkbezoek ministeries SZW, OCW en EZK Koninklijke Metaalunie

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Held uit de Techniek: Willem Kolff, uitvinder van de kunstnier

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…