Maandag 18 maart 2024 Makersfestival in Zwolle een groot succes

Een metalen Peperbus vouwen en in elkaar zetten. Vliegen met mini-drones. Je eigen zaklamp, circulaire lamp of bootje op zonne-energie maken. Of een robotje programmeren met stiften. Het is slechts een kleine greep uit de vele activiteiten en workshops waaraan deelnemers zaterdag 16 maart konden meedoen tijdens het derde Makersfestival in Zwolle!


Makersfestival Zwolle is een initiatief van Hogeschool Windesheim en Sterk Techniek Onderwijs Zwolle. Zij werkten voor de organisatie nauw samen met BREiNN en Breman Academy. En daarnaast ruim 20 onderwijsinstellingen en bedrijven uit de maak-, installatie-, infra- en bouwindustrie, die bijzondere workshops verzorgden. Allemaal passend binnen het thema ‘Meesterschap’.


Vele kinderen en hun ouders deden mee aan de grote diversiteit aan activiteiten, die op het voormalige Philips-terrein aan de Ceintuurbaan plaatsvonden. De 2 dagen ervoor konden leerlingen uit het voortgezet onderwijs al aan de slag, tijdens verschillende workshops. De opbrengsten waren weer een onderdeel van de festivalzaterdag.


Zo is het Makersfestival weer helemaal geslaagd in zijn doel: jongeren niet alleen laten zíen, maar vooral ook laten erváren hoe mooi techniek is. Zodat ze techniek later op z’n minst als optie zien voor hun beroepskeuze.

Meer foto's bekijken? Kijk op website van het Makersfestival!

Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Nieuws
Techniekpact Zwolle

Werkbezoek ministeries SZW, OCW en EZK Koninklijke Metaalunie

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Held uit de Techniek: Willem Kolff, uitvinder van de kunstnier

Lees meer »
STO
Techniekpact Zwolle

​STO Meppel/Steenwijkerland volop in ontwikkeling

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…