Dinsdag 11 januari 2022 Makersfestival Zwolle

Kun jij inspirerende techniekwordkshop of -activiteiten verzorgen? Of heb je een bijzonder product waarmee je kinderen inspireert voor techniek & Technologie? Draag dan bij aan het Makersfestival Zwolle dat georganiseerd wordt op zaterdag 19 maart 2022.

Robots programmeren, 3D-printen, droneracen: een kleine greep uit de activiteiten die je kunt doen tijdens het eerste Makersfestival in Zwolle. Dit festival is voor uitvinders en ontdekkers van 8 tot 18 jaar. En voor iedereen die iets (of niets!) heeft met techniek, slimme innovaties en grappige uitvindingen. Het festival vindt plaats op zaterdag 19 maart 2022 op het voormalige Philips terrein.

Als afsluiting van de Week van de Techniek wordt het voormalige Philips terrein op 19 maart omgetoverd tot een creatieve broedplaats voor technische snufjes, hightech uitvindingen en grappige ontdekkingen. Deze dag kunnen deelnemers hier tussen 11.00 en 16.00 uur van alles 'maken’, bekijken en beleven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vuurwerk maken met Minecraft, zelf slijm ontwikkelen met Mad Science of hun eigen Lego-ontwerp laten bouwen door een robot

Voor wie?

Op het Makersfestival kunnen vooral kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar ontdekken hoe leuk techniek en innovatie is. Máár ook voor vaders & moeders, opa’s & oma’s en andere familieleden/verzorgers is er genoeg uit te vinden en te ervaren.

Waarom een Makersfestival?

Het Makerfestival wordt georganiseerd door Hogeschool Windesheim, Vrienden van Techniek en Sterk Techniekonderwijs Zwolle. Met als doel kinderen en jongeren te inspireren met techniek & technologie. Want techniek speelt natuurlijk een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. In de technische industrie, maar ook in bijvoorbeeld de zorg of in de creatieve sector. Techniek & technologie is overal en voor iedereen. Zélfs als kinderen misschien van zichzelf denken dat ze niet zo technisch zijn. Het Makersfestival laat zien hoe divers technologie is en kan -wie weet- zelfs helpen bij een profiel- of studiekeuze.

Bijdrage leveren?

Heb je een workshop, mooie activiteit of bijzonder product waarmee je kinderen inspireert voor techniek & technologie? Dat horen we graag! Je kunt je via de mailaanmelden. De organisatie kan je goed helpen om de activiteit zo te organiseren dat jongeren er maximaal plezier aan beleven, dus schakel hen daar gerust voor in!


Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Makersfestival laat jongeren zien én ervaren hoe leuk techniek is

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Infobijeenkomst over het werken met (ex-)gedetineerden in je bedrijf

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Maakbedrijven laten scholieren binnen tijdens Week van de Technologie

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…