Dinsdag 10 augustus 2021 Slimme handjes: een 3D-betongeprint huis!

Het lijkt te vreemd om waar te zijn: wonen in een geprint huis. In Eindhoven gebeurt het. Daar werd onlangs het eerste van vijf 3D-betongeprinte huizen gebouwd en opgeleverd. Dat is wat we noemen: slimme handjes!

Het huis maakt onderdeel uit van Project Milestone. Dit is een gezamenlijk bouw- en innovatieproject van Eindhoven University of Technology, Van Wijnen, Saint-Gobain Weber Beamix, Vesteda, gemeente Eindhoven en Witteveen+Bos. Het gaat om een vrijstaande, gelijkvloerse woning in de vorm van een zwerfkei. De bewoners kunnen gebruikmaken van 94 vierkante meter netto vloeroppervlak, een woonkamer en twee slaapkamers.

“Het huis bestaat uit 24 geprinte betonnen elementen, die laagje voor laagje zijn geprint in de printfabriek in Eindhoven”, laten de initiatiefnemers weten op hun site. “De elementen zijn met vrachtwagens naar de bouwplaats gebracht en daar op een fundering geplaatst. Daarna is het huis voorzien van een dak en kozijnen en verder afgewerkt. (...) De vijf huizen van Project Milestone worden na elkaar gebouwd, zodat bij elke nieuwe bouwronde maximaal geleerd kan worden van de vorige. Binnenkort starten de projectpartners aan het ontwerp voor de volgende woningen, die meerdere verdiepingen krijgen, waarvoor de techniek verder ontwikkeld moet worden.”

Slimme handjes

In onze rubriek ‘Slimme handes’ lichten we bijzondere ontwikkelingen in de techniek uit. Wil je ook een onderwerp onder de aandacht brengen? Of wil je gebruik maken van ons netwerk of er onderdeel van gaan uitmaken? Mail ons dan: info@techniekpactregiozwolle.nl

Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Held van de techniek: de uitvinder van de draagbare metaaldetector

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Makersfestival zet techniek in de spotlights met doe- en maakactiviteiten

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Beroepensafari in regio Zwolle groeit

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…