Donderdag 16 september 2021 ​Slimme handjes: studenten bouwen waterstofvliegtuig

We vliegen met het grootste gemak naar de andere kant van de wereld. Of pakken het vliegtuig voor een kort tripje naar een buurland. Heel makkelijk toch? Het grote nadeel is de grote milieu-impact van vliegen, door het hoge kerosineverbruik en de CO2-uitstoot die daarmee gepaard gaat. Studenten van TU Delft hebben daarvoor een oplossing: een waterstofvliegtuig. Dat is wat we noemen: slimme handjes!


Het team heet AeroDelft, bestaat uit zo’n vijftig studenten en presenteerde eerder dit jaar het eerste prototype van hun ‘Phoenix PT’. Dit toestel vliegt op vloeibare waterstof en moet gaan bijdragen aan een duurzame luchtvaart. De jongeren willen de luchtvaartindustrie inspireren en bewijzen dat dit een goed alternatief is voor de conventionele brandstof die momenteel wordt gebruikt.

Het team werkt nu toe naar de eerste testvluchten in de lucht. Ondertussen werken de studenten aan verschillende uitdagingen die nog op hun pad liggen, namelijk het duurzaam produceren, opslaan en vervoer van vloeibare waterstof.

Slimme handjes

In onze rubriek ‘Slimme handes’ lichten we bijzondere ontwikkelingen in de techniek uit. Wil je ook een onderwerp onder de aandacht brengen? Of wil je gebruik maken van ons netwerk of er onderdeel van gaan uitmaken? Mail ons dan: info@techniekpactregiozwolle.nl

Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Held van de techniek: de uitvinder van de draagbare metaaldetector

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Makersfestival zet techniek in de spotlights met doe- en maakactiviteiten

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Beroepensafari in regio Zwolle groeit

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…