Maandag 18 oktober 2021 TECHLAB ZWOLLE OPENT HAAR DEUREN

Op het oude terrein van Philips aan de Zwolse Ceintuurbaan in Zwolle is woensdag 6 oktober het Techlab geopend. In de fabriekshal hebben verschillende scholen en bedrijven krachten gebundeld om jongeren warm te maken voor techniek.Er is een groot tekort aan technisch personeel. Wethouder Michiel van Willigen en burgemeester Peter Snijders vinden het belangrijk dat kinderen al vroeg kennis maken met techniek. Volgens hen is Sterk Techniek Onderwijs een kans om kinderen goed voor te bereiden op beroepen in de technische sector.

Techlab als onderdeel van STO

Techlab Zwolle vormt een onderdeel van Sterk Technisch Onderwijs. De komende maanden zullen er steeds meer activiteiten plaatsvinden. Zo kunnen jongeren kennismaken met techniek door middel van projecten of keuzemodules op school. Daarnaast wordt er gekeken naar ruimte om vrije inloopmomenten te organiseren, zodat iedereen kennis kan maken met techniek.

Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Succesverhalen
Techniekpact Zwolle

​BOOST doet oproep aan bedrijven: ‘Ga aan de slag met Smart Industry’

Lees meer »
STO
Techniekpact Zwolle

Webinar STO LIVE: Kiezen voor techniek!

Lees meer »
STO
Techniekpact Zwolle

Nieuwe website gelanceerd voor STO Noordoostpolder en Urk

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…