Dinsdag 10 juli 2018 Techniekpactmonitor brengt vraag en aanbod technische vakmensen in kaart

Hoeveel leerlingen volgen een technische opleiding in mijn regio? En hoeveel technische vacatures zijn er in Twente?

Techniekpact

Steeds meer bedrijven hebben moeite om geschikte vakmensen te vinden. Het aantal vacatures in onder meer metaal, installatietechniek en ICT neemt toe. Tegelijkertijd daalt de instroom in het vmbo en mbo. Om deze trend te keren wordt in verschillende Techniekpacten gewerkt aan het vergroten van de instroom van leerlingen bij technische opleidingen. In Overijssel gebeurt dat in Techniekpactregio’s Stedendriehoek, Twente en Zwolle.

Techniekpactmonitor

Kennispunt Twente heeft in 2017 een Techniekpactmonitor ontwikkeld voor Techniekpact Twente. Recent zijn ook de Techniekpactregio’s Stedendriehoek en Zwolle aangesloten op de monitor. Hiermee is de informatie rond technisch vakmanschap voor heel Overijssel nu op één plek eenvoudig te raadplegen. De techniekpactmonitor geeft inzicht in actuele gegevens rond techniek onderwijs. Zo is in de monitor informatie te vinden over het aantal leerlingen met techniekprofiel, techniekstudenten op het mbo, hbo en de universiteit, maar ook over het aantal banen en vacatures in de techniek.

Inzicht

Gedeputeerde Eddy van Hijum: “Op de Overijsselse arbeidsmarkt is grote behoefte aan technische vakmensen. Daarom is het goed dat we volop inzetten op technisch onderwijs. De monitor geeft inzicht; we zien hoeveel technici de arbeidsmarkt op komen, en hoeveel er gevraagd worden. Zo kunnen we goed inspelen op de vraag van de markt.”

Bekijk de monitor op http://www.techniekpactoostmonitor.nl/

Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Nieuws
Techniekpact Zwolle

Werkbezoek ministeries SZW, OCW en EZK Koninklijke Metaalunie

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Held uit de Techniek: Willem Kolff, uitvinder van de kunstnier

Lees meer »
STO
Techniekpact Zwolle

​STO Meppel/Steenwijkerland volop in ontwikkeling

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…