Donderdag 16 september 2021 Greijdanus Hardenberg krijgt certificaat voor nieuw techniekonderwijs

Greijdanus Hardenberg is sinds donderdag 2 september officieel in het bezit van het MIS Certificaat. MIS staat voor Makeblock Innovation Space. Dat is een programma waarbij leerlingen leren over nieuwe technologieën en 21e-eeuwse vaardigheden. Het certificaat werd uitgereikt door Gary Jones, directeur van Make Block Europe.

In het programma komt STEAM-onderwijs aan bod, dit staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Maths. Het doel is eigentijds onderwijs dat aansluit op de echte wereld. Leerlingen leren in de lessen probleemoplossend te denken en te werken. Voorbeelden van modules waaruit op Greijdanus gekozen kan worden zijn programmeren, robotica, 3D printen en lasersnijden.

De realisatie van dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van Sterk Techniek Onderwijs. Het doel van STO is jongeren enthousiast maken voor techniek en technologie, en een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Makersfestival laat jongeren zien én ervaren hoe leuk techniek is

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Infobijeenkomst over het werken met (ex-)gedetineerden in je bedrijf

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

Maakbedrijven laten scholieren binnen tijdens Week van de Technologie

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…