Dinsdag 6 juli 2021 ​Slimme handjes: bezorgdrone die meerdere pakketjes kan vervoeren

Een bezorgdrone die tijdens een vlucht meerdere locaties kan langsgaan om in totaal 6 kilo aan pakketjes af te leveren? Een Duitse dronefabrikant heeft het voor elkaar. Het bedrijf ontwierp de Wingcopter 198 eVTOL, die beschikt over drie onafhankelijk vam elkaar werkende liersystemen. In onze rubriek ‘Slimme handjes’ lichten we dit product uit!


De drone vliegt volledig elektrisch, heeft een topsnelheid van 150 km/u en kan met één batterijlading 75 kilometer ver vliegen, wanneer deze volledig beladen is. Met minder vracht bereikt het vliegtuigje een afstand tot 110 kilometer; ongeveer de afstand van Zwolle naar Amsterdam. Uitdagende weersomstandigheden vormen daarbij geen belemmering. De drone beschikt dus over drie liersystemen waarmee het drie verschillende pakketjes kan afleveren. Het gehele afleverproces gebeurt automatisch.

Maar hoe zit het dan met de veiligheid van deze autonoom opererende helikoptertjes? Wingcopter laat weten dat de drone is ontworpen volgens de veiligheidsnormen van de luchtvaart. Verder meldt het bedrijf dat het apparaat beschikt over acht in plaats van vier motoren; goed voor ‘een extreem hoge mate van betrouwbaarheid en veiligheid’. De voornaamste communicatielink naar de operator is LTE/5G, met een satelliet als back-up.

Meer weten over deze Wingcopter? Lees hier meer!

Nieuws & referenties Het laatste nieuws en voorbeelden uit de praktijk

Door overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zijn er al mooie afspraken gemaakt over gezamenlijke initiatieven, investeringen, ontwikkelingen en beleidsvoornemens.

Nieuws
Techniekpact Zwolle

Kennispoort Regio Zwolle helpt bedrijven bij innoveren en vernieuwend ondernemen

Lees meer »
Nieuws
Techniekpact Zwolle

​Slimme handjes: studenten bouwen waterstofvliegtuig

Lees meer »
STO
Techniekpact Zwolle

Greijdanus Hardenberg krijgt certificaat voor nieuw techniekonderwijs

Lees meer »
Wij brengen techniek onder de mensen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…